A tér mindent számontart

View Calendar
2022.12.11. 18:00 - 19:30

A tér mindent számontart

DancePro // Willany Leó Improvizációs Táncszínház: A tér mindent számontart

A tér használata, az együttes komponálás, a többiekhez való igazodás, viszonyulás ráébreszti az embert olyan sajátosságaira, melyekkel azelőtt nem feltétlen volt tisztában.

Az improvizációs előadást beszélgetés és játékok követik. A részvevőkkel közös beszélgetés során az alkotók választ keresne arra a kérdésre, hogy miben rejlik az improvizáció lényege, varázsa, és hogy mit jelent az előadók és a közönség számára az, ami a színpadon történik. A közös játékokkal az előadók megmozgatják a közönséget, akik így maguk is kipróbálhatnak pár improvizációs gyakorlatot. Majd végül, de nem utolsó sorban lehetőséget kapnak a közönség tagjai: egy rövidebb etűd erejéig rendezővé/koreográfussá válhatnak, és instrukciókat adhatnak táncosoknak, akik ezen "játékszabályok mentén" improvizálnak.

A foglalkozás proaktív párbeszédre, közös gondolkodásra és megosztásra hívja a résztvevőket, nemcsak beszélgetésbe vonjuk közönségünket, de a művészekkel közösen végzett csoportos játékokon és feladatokon keresztül kalauzoljuk el őket az improvizáció mindenki számára hozzáférhető, szabad és sokszínű világába.

Az előadás időtartama 30 perc, a beszélgetésé és játékoké 45 perc, a második előadásé 15 perc.

Ajánlott korosztály: 14-99 éves korig.

Előadók: Engelmann András, Mayer Dorina, Oláh Balázs, Temesvári Zsófia
Zene: Fodor Réka

Művészeti vezető és foglalkozásvezető: Grecsó Zoltán

Produkciós vezető: Pallag Sára
A Willany Leó munkatársai: Lukács Levente, Szilágyi-Pallag Emese

JEGYEK ITT!

Borítóképe: Palotai Misi

facebook: @willanyleoimproszinhaz instagram: @willanyleo